>> Historik   
    >> Alamo och världen   
    >> Företagsfakta   
 

1974 startade Alamo sin verksamhet på fyra platser i Florida med en park på 1 000 bilar. Företaget växte försiktigt de första åren, men i mitten av 80-talet hade man blivit det främsta biluthyrningsföretaget i USA, som tog fram nya koncept och använde den senaste tekniken för att få uthyrningsprocessen att gå fortare.

Företagets ambitiösa expansionsprogram i Europa och resten av världen inleddes 1988 när Alamos internationella verksamhet startade. Uthyrningsstationer öppnades vid London-flygplatserna Gatwick och Heathrow som en viktig milstolpe i gruppens utveckling.

På flygplatser i Frankfurt, München och Bryssel öppnades stationer 1994 samtidigt som tillväxten fortsatte i Storbritannien och man förvärvade huvudägarandelen i det tyska företaget Autohansa.

1995 expanderade Alamo till Grekland och Portugal och de första kanadensiska uthyrningsstationerna öppnades i Montreal och Vancouver.

Alamo har fortsatt att växa. Numera har företaget över 180 000 bilar med över 15 miljoner kunder årligen vid 293 uthyrningsstationer i USA och Kanada samt över 955 uthyrningsstationer i Europa, Latinamerika, Västindien, Sydafrika och Australien.