Hyrbil Alaska

Ytterligare förare gratis med din Alaska biluthyrning

Glenn Highway, Alaska

Dela på körupplevelsen genom att utnyttja vårt specialerbjudande i Alaska på ytterligare förare utan kostnad.  Att hyra en Alamo hyrbil att hämta upp i Alaska är bekymmersfritt, och du har möjligheten att välja en modell som möter ditt och din familj eller ditt sällskaps behov. Det är det mest praktiska och ekonomiska sätt att resa på medan du njuter av din semester.

Alaska är unik bland de femtio amerikanska delstaterna - staten är inte bara skild från resten av USA och gränsar endast till Kanada i sydöst utan den är också det nordligaste territoriet i hela USA. Det är ett stort och glesbefolkat landskap där människor reser långa sträckor med bil och flyg. Det sägs att alla vägar leder till den största staden, Anchorage, där de flesta besökare anländer via Anchorage International Airport. I och runtom själva staden finns det ingen brist på bekvämligheter eller saker att göra, men de flesta besökare vill ge sig ut och utforska många av Alaskas dramatiska nationalparker.

På grund av dess praktiska läge vid flygplatsen i Anchorage väljer många företaget Alamo som sin hyrbilsleverantör i Alaska. Tack vare deras enkla bokningsprocess kan du börja utforska landskapet via bil på nolltid. Bensinpriserna i Alaska är något högre än resten av USA så hyrbilar är ofta lite dyrare här. Trots detta lyckas Alamo ändå erbjuda kostnadseffektiva lösningar, vilket gör valet enkelt för många konsumenter som vill få ut så mycket som möjligt av sin budget.

Den region som Anchorage är belägen i har ett stort antal skyddade vildmarksområden och fritidsparker. Höjdpunkten för många turister är en resa till Kenai Fjords National Park där de kan se massiva glaciärer och det populära Harding Icefield. Här kan de äventyrliga resenärerna ge sig ut på bergsklättring runt glaciärerna, medan andra kan ta en titt på det marina livet via en rundtur med båt.

Inte långt därifrån hittar du Kenai National Wildlife Refuge, ett av de många områden som skyddar Alaskas inhemska arter. Dessa inkluderar älg, varg, flera sorters björnar och amerikansk ren. Djurens fristad sträcker sig över en mängd olika miljöer, allt från berg till lågland och våtmark. Ett annat populärt resmål är Kenai River där sportentusiaster kan paddla kanot eller prova på laxfiske.

Norr om Anchorage hittar vi statens kulturella centrum. Besök detta område om du vill lära dig mer om det inhemska livet i Alaska och unika hantverk tillverkade av elfenben och horn. Huvudstaden i denna stat är Fairbanks, vilket även är var Alaskas universitet och deras internationellt hyllade Museum of the North ligger. Om du kommer såhär nära polcirkeln vid rätt tid på året kommer du se otroliga saker som midnattssol under sensommaren och spektakulära norrsken på vintern.

Varför välja Alamo biluthyrning?

Alamo Rent A Car är ett internationellt märke som grundades 1974, boka online idag och dra nytta av fördelar som:

  • Konkurrenskraftiga paketpris
  • Prisvinnande kundtjänst
  • Inga dolda tillägg eller kreditkortsavgifter
  • Kostnadsfri motorstopps-assistans inkluderat vid varje biluthyrning i USA